Застраховки
Национален денонощен номер

Вход за посредници

Обща информация

ЗАД „ОЗК-Застраховане“ (старо наименование „Общинска застрахователна компания” АД) е основано на 27.12.1996г. с мажоритарен собственик Столична община. През 2008г. общинският дял в капитала е приватизиран.

Дружеството е сред първите лицензирани за общо застраховане застрахователи - с Протокол №9 от 15.06.1998г.

ЗАД „ОЗК-Застраховане“ е член на двете браншови организации в страната - Асоциация на българските застрахователи (АБЗ) и на Национално бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ)

От 1999 година ЗАД “ОЗК - Застраховане” АД започна да изгражда структура на територията на страната - представителства в областните градове и офиси в други населени места.

Днес ЗАД “ОЗК - Застраховане” АД разполага със 71 точки на присъствие в цялата страна,  в това число 13 ликвидационни центъра. Част от дистрибуторската мрежа на Компанията са и над 500 брокери и агенти.

Дружеството има получен лиценз за 12 класове застраховки от общото застраховане. На база получените лицензи, ЗАД „ОЗК-Застраховане” разработва разнообразни застрахователни продукти, като се стреми да покрива своевременно и адекватно нуждите и специфичните изисквания на клиентите си.

Това предполага не просто сключване на застраховки, а консултиране за най-подходящата комбинация от покрития, която клиентът да получи, съчетано с гаранция за компетентно, експедитивно и коректно отстраняване на вредите при възникнали щети и предоставяне на договорените обезщетения.

Дружеството има значително пазарно проникване във всички сегменти. Наши клиенти са органи на централната и местната власт, висши учебни заведения, големи корпоративни клиенти, вкл. финансови институции, представители на малкия и средния бизнес и физически лица.

През годините пазарният дял и премийният приход на Дружеството се увеличават с устойчиви темпове, като в момента Компанията се е утвърдила като водеща в застраховането на публична държавна и общинска собственост.

Дружеството ежегодно преразглежда презастрахователната си програма на базата на анализ на застрахователния портфейл и на развитието на договорите през предходните години. Договорите се пласират, чрез брокери и при презастрахователи, с които „ОЗК-Застраховане” работи от години и има изградени отношения на взаимно доверие. Презастрахователните договори в чужбина се пласират с посредничеството на водещи английски презастрахователни брокери с водещи презастрахователи.