Застраховки
Национален денонощен номер

Вход за посредници

Новини
ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД е генерален спонсор на новия спортен комплекс Парк „Арена ОЗК

ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД е генерален спонсор на новия спортен комплекс Парк „Арена ОЗК" в Бургас

      ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД е генерален спонсор на единственото по рода си в България и последно поколение модел на италианската компания MyrthaPools спортно съоръжение в България Парк „Арена ОЗК".

      На специална церемония на 11 май 2018 г. в Бургас официално бе открита новата спортна зала.

      Парк „Арена ОЗК" е с размери 23 декара. Разполага с футболен терен с изкуствена настилка с размери 60/40м., два тенис корта с бърза настилка, детска площадка с размери 420 кв.м. с индивидуален дизайн, фитнес зала, спортно-възстановителен център с помещения за масажи, сауна, лекарски кабинет и зали за обща физическа подготовка и други спортове. В момента се изгражда и стрийт фитнес от 150кв. м.

      Плувният басейн  в новото спортно съоръжение на Бургас отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове /ФИНА/ и на Европейската плувна лига /ЛЕН/ за провеждане на състезания по плуване, водна топка и синхронно плуване. Басейнът, който е с олимпийски размери, е с капацитет на трибуните – 1200 седящи места, плюс допълнителни трибуни за хора с увреждания до 20 души. Плувното съоръжение е с дължина 50 м, с 10 коридора и с дълбочина два към три метра. 25-метровата му дължина е с 20 коридора. Той е с подвижен понтон, който може да го раздели на различни сегменти,  в зависимост за какво трябва да се използва – плуване, мъжко или дамско поле за водна топка. Басейнът е предназначен както за професионални спортисти, провеждане на различни национални и международни спортни събития, така и за ежедневна употреба на любителите на водния спорт.

      Парк „Арена ОЗК" има 160 собствени паркоместа и разполага с две заведения на закрито и открито.

      Специално за откриването организаторите бяха подготвили демонстрация по плуване и артистично плуване.

      По време на откриването стартираха и мачовете от група „А“ на европейските квалификации по водна топка за юноши старша възраст, родени 1999 г. и по-малки – U19.

      Вече 22 години ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД подкрепя спорта в България и се стреми да бъде и социално отговорна компания с активна позиция към бъдещето на обществото, в което живеем.През всички тези години Компанията подкрепя множество инициативи, които имат положителен ефект върху живота на хората. ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД вярва, че подобни събития са един от основните начини за развитие и популяризиране на спорта в България.